Επί αιώνες ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε τις ιδιότητες του ήλιου, της κίνησης και του νερού για να θεραπεύσει τις παθήσεις του. Ωστόσο η φυσικοθεραπεία αναπτύχθηκε σε αυτοτελή θεραπευτικό κλάδο……κυρίως μετά τον Α’ και περισσότερο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξαιτίας της παρουσίας μεγάλου αριθμού ανθρώπων με σοβαρές αναπηρίες οφειλόμενες αφενός στις πολεμικές κακώσεις και αφετέρου σε ένα βαρύ λοιμώδες νόσημα, την πολιομυελίτιδα για την οποία έως το 1960 περίπου δεν γίνονταν προστατευτικός εμβολιασμός.

Η Φυσικοθεραπεία έχει εφαρμογή σε ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων.

Η Φυσικοθεραπεία χρησιμοποιεί την κινησιοθεραπεία, ειδικές τεχνικές κινητοποίησης και κάποια «εργαλεία» φυσικά μέσα. Ο κάθε Φυσικοθεραπευτής αποφασίζει ο ίδιος ποιό από τα «εργαλεία» είναι κατάλληλο για την θεραπευτική του προσέγγιση. Το Physio-Osteo τα «εργαλεία» που χρησιμοποιεί είναι :

TOWER CRYO-T

Βασίζεται στη τεχνολογία Péltier με δύο βασικά χαρακτηριστικά: υπερθερμία για παραγωγή θερμότητας και διαδερμική κρυοθεραπεία για την απορρόφηση της θερμότητας & μείωση της θερμοκρασίας ακόμα και στους πιο εν τω βάθει ιστούς. Η θερμοκρασία στην υπεραιμία φτάνει στους 41°C και στην παγοθεραπεια τους -4°C .

Εφαρμογή:
Τραυματισμοί μυών, παθήσεις στους τένοντες, στα οστά & στις αρθρώσεις, θυλακίτιδες, ακαμψία αρθρώσεων
Στο οξύ και στο μετα-τραυματικό στάδιο: έχει άμεσα αναλγητική δράση, άμεση αντιοιδηματική & αντιαιμοραγγική δράση (κρυοθεραπεία) μέσω της αγγειοσυστολής. Στο υπο-οξύ στάδιο έχει άμεσα αποτελέσματα όπως: μείωση φλεγμονής, απόρριψη τοξινών, και αναγεννά τους ιστούς. Πριν και μετά την θεραπεία για επαναφορά ROM (εύρους κίνησης) σε αρθρώσεις, σε συνδυασμό με κινητοποίηση.

TeCAR

Χωρητική και Αντιστατική Διαθερμία (Te.C.A.R.)
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ

Η αλλοίωση των φυσιολογικών διαδικασιών, που προκαλείται από τραυματισμό, κόπωση ή από οποιαδήποτε άλλη παθολογία του μυοσκελετικού συστήματος, καταπολεμάται εκ των έσω με μια πηγή ενέργειας που είναι σε θέση να διεγείρει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη. Η βιολογική διέγερση που προκαλείται από τη χωρητική και αντιστατική μεταφορά ενέργειας είναι σε θέση να προκαλέσει μέσω της ενδογενούς οδού την αντίδραση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και τη διέγερση των διαδικασιών επανόρθωσης.

Η συσκευή TRC επάγει μια σχεδόν άμεση μείωση του πόνου, ο κυτταρικός περιφερικός μεταβολισμός επιταχύνεται άμεσα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αρτηριακή ροή καθώς και τη φλεβική και λεμφική παροχέτευση. Η διαδικασία επανόρθωσης των ιστών ολοκληρώνεται σε συντομότερο χρόνο.

Αντιστατική. εν τω βάθει δράση σε οστά, συνδέσμους, τένοντες, περιτονίες και μυοτενόντιες συνδέσεις, με βιολογική διέγερση.

Χωρητική. βιολογική διέγερση που στοχεύει στη ζώνη κάτωθεν του ηλεκτροδίου. Εκδηλώνεται με μια μέτρια θερμότητα ακριβώς κάτω από το ηλεκτρόδιο.